Det du upplever under din resa, de äventyr som väntar dig det kan vi inte veta någonting om. Men det vi vet är att när du stannar till  här så kommer att få vara med om något som är unikt, personligt och ger mersmak. Vilhelmina kommun erbjuder er möten med det kulturella, med naturen och annorlunda aktiviteter. Ta vara på din stund här, ta dig tid att andas och ta in vad dagen har att erbjuda.

 

Välkommen till Vilhelmina
Välkommen till Vilhelmina

 

Vilhelmina ligger vacker mellan två sjöar, Volgsjön och Baksjön. Fram till 1804 hette samhället Volgsjö men ett besök av den dåvarande drottningen Fredrika Dorotea Vilhelmina av Baden fick Vilhelmina sitt namn. I centrum finns små butiker, trevliga matställen /café, museum och Kyrkstan. Här finns även ett Folkets Hus med bowlinghall, simhall, bio, bibliotek och café. På gångavstånd finns fridluftsaktiviteter så som fiske, motionsspår, utegym, badplats, natur/sagostig och mycket mer. 

Välkommen till Vilhelmina!

Info 

Vilhelmina kommun (samiska: Vualtjeren tjielte) är en kommun i Västerbottens län i landskapet Lappland i Sverige. Den gränsar i söder till Dorotea kommun, i väster till Hattfjelldals kommun i Norge, i sydväst till Strömsunds kommun, i sydöst till Åsele kommun, i öster till Lycksele kommun och i norr till Storumans kommun.

Turistinformation

Telefon: +46(0)940-39886
E-post: turist@vilhelmina.se
Besöksadress: Tingsgatan 1, Vilhelmina


Öppettider

Under sommaren 2021 kommer vår dörr intill Turistinformationen vara stängd pga av rådande läge. Utanför Turistinformation kommer ni liksom ifjol att hitta ett tält där du som besökare hittar broschyrer.

Vi finns tillgängliga på telefon och mail mån-fre 10-16 och dessutom kommer vi jobba mobilt hela sommaren så vi finns på plats lite överallt kring Vildmarksvägen. 

Pralineriet
Pralineriet

Alla praliner görs för hand med kärlek. Ingredienserna är fransk valrhona-choklad och finaste råvaror, huvudsakligen ekologiskt. Pralineriet med café finns i en lokal på Volgsjövägen 32A, i centrala Vilhelmina. Öppet 12-18 vardagar och 11-15 lördagar. Varmt välkomna in på en kopp varm choklad, en pralin eller lite kaffe.

Vilhelmina Kyrkstad

@vilhelmina museum