Fler alternativ…

Namnlös

Amundsen Race 2018

Amundsen Mid Scandinavian Sled Dog Race är en välorganiserad tävling som är lättillgänglig för förare och handlers och intressant för publik och sponsorer. Tävlingen är utmanande för såväl nybörjare som erfarna.

Program
Fredag 23 februari
Kl. 17.30 Strömsunds hembydgsgård: Starten går för Amundsen – Mid Scandinavian Sled Dog Race 2018!

Lördagen den 24 februari

Norråker
Löpet pågår från fredag midnatt och fram till tidig söndag morgon.

Ca kl 22.00 Vinnande spann förväntas i mål Strömsund, väder och vind påverkar självklart den totala körtiden och tidpunkten för första spann i mål. Målgång av alla tävlande beräknas ske fram till och med söndag eftermiddag kl 15.00.

Söndagen den 25 februari
Kl. 4.00: Sista tid att lämna checkpoint 2 (sista checkpoint) och köra mot mål.
Kl. 15.00: Sista tid för målgång.
Kl. 16.00: Evalueringsmöte, Folkets hus, Strömsund
Kl. 18.00: Bankett med prisutdelning, Folkets Hus, Strömsund

Viktig information!!
Vi har nu beslutat ändra rutten för Amundsen Race 2018 den 22-24 febr så att vi har start och mål i Strömsund och Checkpoint i Norråker.

Detta beror på att vi tyvärr ej fått klartecken från samebyn i Hotagsfjällen att vi får nyttja skoterlederna i området runt Storåbränna och renbetesfjällen där. Vi kan inte vänta längre med att ordna ett nytt alternativ för tävlingen.

Då vi nu fått positiv respons från Norråker med Rikard Harrysson i spetsen känns det mycket bra med denna lösning även om det innebär mycket jobb med ändringar och nya spår.

Norråker är en mindre by lokaliserad 100 km norr väst om Strömsund, byn är även hemort för tävling Beaver Trap Trail där går varje år i mars. Byn är van att ta emot hundförare och deras medresande och bjuder alla deltagare i Amundsen Race varmt välkommen till Norråker.
Kontaktuppgifter för bokning av logi i Norråker för handlers och medresande finns på byns hemsida www.norraker.nu Övriga praktiska frågor kring boende i Norråker kan Rickard Harrysson kontaktas via mail på rickard@beavertraptrail.se

Enklare logi som golvplats kommer finnas tillgängligt på gymnastiksalen i Norråker, mot en lägre kostnad.

I anslutning till Checkpointen finns ett gemensamhetsutrymme där det kommer finnas möjlighet att köpa enklare mat/kaffe/mackor och fika. Norråker har egen mataffär där är öppen dagtid under lördagen.

Sovplats för föraren kommer finnas i anslutning till checkpointen.

I Strömsund finns logi möjlighet på Strömsunds camping, http://www.stromsund.se/stromsundscamping

Viktigt! Ni som bokat boende i Storåbränna på Big river camp kom ihåg att avboka detta så snart som möjligt för att Berne ska kunna boka in andra gäster.


Arrangörsgruppen Amundsen Race 2018 genom

Johan Sernheim, spåransvarig
.

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Kulturdag i Alanäset

Dagen börjar kl 11. med en guidad tur genom den militära Skansen Alanäs som byggdes upp under beredskapsåren 1940-45.
Guiden Göran Normann berättar under turen om den stora oro som präglade folket i bygden efter Nazitysklands ockupation av Norge. Turen går runt bland bunkrar och kanonvärn.

Göran, född 1942 i Backe, har skrivit boken Alanäs i orostider, som berättar om reaktioner i bygden och om uppbyggnaden av Skansen Alanäs.

Från kl 12 en paus för fika vid närbelägna Kajen

Kl 13. Svedjefinnarna i Flåsjöbygden - Invandrarna som förvandlade ödemarken till en blomstrande kyrksocken Ett föredrag av Harry Byberg Harry är född 1930 i Storvattnet, Frostviken, och är en erfaren föredragshållare. Han har varit lärare i svenska, tyska och historia och har sysslat med hembygds- och dialektforskning samt annan kultur.
Avgift 50 kr, barn under 13 år gratis.

Pris: Avgift 50 kr, barn under 13 år gratis.

goran.normann@norecon.se


Namnlös

Bomiljö i Strömsund AB

Kosmetika, hygienartiklar, parfym, hobby, färg, verktyg, tapeter, mattor m.m.

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

ERMA Granngården

Djurfoder och tillbehör, trädgård, skog o lantbruk, bygg, båtar, Agrol oljor, hygien och städprodukter, stövlar och skor, släpvagnar m.m.

info@granngarden.se


Namnlös

XXL Bygg Fresks

Kvalitet till proffs inom bygg & industri

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Strandbergets Motor & Fritid

Försäljning av Polaris, Jonsered. Butik med fritids/skoterkläder, skor, hjälmar.

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Tåsjöberget - Fjällsikten

Lapland Explorer med säte i Dorotea är ett turistföretag som levererar paketerade äventyr och upplevelser i fjäll och fjällnära terräng. Deras paket och expeditioner innehåller teman som fiske, kajakturer, fjällvandringar med mera. Under Vintersäsongen erbjuder de snöskoteråkning i alla former.

Förutom aktiviteter som snöskoter-äventyr, UTV-safari, kajak-turer, fiskeupplevelser, vandringar med mera, och bifirman Lapland WoodWorks så kommer Lapland Explorer att från och med vintern 2018 driva anrika FJÄLLSIKTEN!

info@laplandexplorer.se


Blåsjöns Fjällcamp

Blåsjöns Fjällcamp

Blåsjöns Fjällcamp ligger vackert mitt i byn med otroligt fin utsikt över Blåsjön, längs Vildmarksvägen. Anläggningen har året runt för stuguthyrning.

Anläggningen har 7 stugor som alla har utsikt över sjön. Hundgård finns att låna, Kiosk med slöjd, knivar, uppstoppade fåglar, fiske redskap, fiskekort, kioskvaror , torkat kött, souvas.
Jaktkort för småviltsjakt på renbetesfjället i Jämtlands län. Egna jaktmarker och fiskevatten. Träningsmarker för hare/räv och hundar

Båtuthyrning på Leipikvattnet , Blåsjön och Mesvattnet Exklusivt fjällfiske.

Boka  

inger@fjallcamp.se


Namnlös

Lapplia Gårdsmuseum

Lapplia Bygdemuseum är unikt med sina sällsynta samlingar av nyttoföremål som förr användes på nästan varje gård.
Hundratals radioapparater, fångstsaxar, sågar och motorsågar, seldon och mjölkmaskiner och massor av andra saker.

Ring om ni vill besöka museumet ring eller skicka ett meddelande via facebook.

turistinformation@stromsund.se


Blåsjöliftarna

Blåsjöns Fjällanläggning

Här hittar alla som älskar natur och skidåkning både avkoppling och njutning utöver det vanliga.
Med en unikt hänförande utsikt åt alla håll från toppen av Mesklumpen, 924 meter över havet, och en underbar slalom som väntar i pister eller i orörd lössnö njuter alla som kommer till oss i fulla drag. Och man njuter länge när man väl släpper utsikten och låter skidorna ta fart, för här väntar ungefär 475 fallhöjdmeter och en färd som kan bli längre än 3,5 km innan du är nere.

Öppettider säsong 2018 kl 09.30-16.30
Vecka 6-7 Helgöppet (fredag endast hotellbacken)
Vecka 8-10 Öppet hela veckan
Vecka 11-12 Helgöppet (fredag endast hotellbacken)
Vecka 13-14 Öppet hela veckan
Vecka 15 & framåt Helgöppet vid lämpliga förhållanden
Eventuella ämdringar meddelas på facebooksidan

Med Sveriges fjärde högsta fallhöjd och med valmöjligheter mellan många pister och egna val utanför pistade områden hittar allt fler nöjda gäster till oss. De pistade backarna är breda och gröna, blå eller röda. De passar därför fantastiskt bra för barnfamiljer. Men vår anläggning räknas även som ett riktigt eldorado för free riders. Många som har varit på välkända ställen så som Aspen Colorado lyfter fram Stora Blåsjön som det stället som skänker de riktigt minnesvärda åken till sina besökare.

Kom du också och upptäck det som ännu bara de välinformerade känner till. Stället dit alla vill komma tillbaka.

info@blasjon.se


Namnlös

Svamputflykt med Natutskyddsföreningen

Det blir tips om lagring och tillagning. Smakprov utlovas.

Blodriska, även kallad granblodriska, är en svamp i släktet riskor. Den är en god matsvamp. Blodriskan bildar ektomykorrhiza med gran som den vanligaste växtpartnern. Blodriskan har den typiska riskhatten med trattformigt fördjupad mitt.

vattudalen@gmail.com


Namnlös

Gnagarsafari i Frostviken

Vi letar buskmus i Jorm.
Samåklning, Gratis resa för medlemmar, övernattning i tält eller på Fjällgården. Info och anmälan görs till Pieter Fûrst.

turistinformation@stromsund.se


Vackermyren

Blomsterutflykt till Vackermyren

Följ med och titta på Jämtlands vacka orkideér med kunnig guide. Ta med er fika och myggmedel. Samling vid Ströms hembygdsgård kl 10.00 och vid vägskälet E45/ Fyrås kl. 11.00.

Handikappanpassade gångbanor samt rastplatser med eldstad. Rullstolsramp.

I Fyrås strax söder om Hammerdal finns detta myrkomplex. Vackermyren är egentligen namnet på ett av flera rikkärr i området som är ett känt och populärt utflyktsmål på grund av den fina mångfald av orkidéer som finns där.

Naturskyddat hänsynsområde med orkidémyrar. Håkansmyren, Rödflon, Surmyren och Vackermyren. På myrarna och i skogen kan du finna guckusko samt ett femtontal andra orkidéarter som flugblomster, blodnycklar, grönkulla och korallrot.

vattudalen@gmail.com


Följ med på fågelvägen

Under sakkunnig ledning vandrar vi från campingen i Strömsund till Lillsjön i Tullingsås. Leden är 7 kilometer lång och turen tar ungefär två timmar.
Vi kommer att få se många olika djur, växter och möta varierande naturtyper. Samåkning tillbaka.

Arr Vattudalens naturskyddsförening och Studiefrämjandet

vattudalen@gmail.com


Holk

Fågelholksbygge i Norråker

I samband med hundslädstävlingarna bygger vi holkar.
Vi har verktyg och virke och finns på plats mellan 10.00-14.00

vattudalen@gmail.com


Namnlös

Ugglekväll med våfflor

Ugglekväll med våfflor

Vi samlas hemma hos Pieter på Öhn för att läsa oss lite om våra vanligaste ugglor. Senare ger vi oss ut i vinterkvällen för att lyssna efter ugglornas rop

Samling hos Pieter kl 20.00

vattudalen@gmail.com


Namnlös

Bio - Tomb Raider

Lara Croft (Alicia Vikander) en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål.
Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

I rollerna:
Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Dominic West, Daniel Wu

Regi - Roar Uthaug
Speltid - 0 min
Genre - Action, Äventyr
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Tomb Raider
Premiärdatum - 2018-03-16
Distributör - SF Studios

Pris: 100 SEK/person

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Bio - Tomb Raider

Lara Croft (Alicia Vikander) en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål.
Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider.

I rollerna:
Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Dominic West, Daniel Wu

Regi - Roar Uthaug
Speltid - 0 min
Genre - Action, Äventyr
Åldersgräns - Ej angivet
Originaltitel - Tomb Raider
Premiärdatum - 2018-03-16
Distributör - SF Studios

Pris: 100 SEK/person

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Bio - Every Day

Every day är baserad på David Levithans kritikerrosade New York Times bästsäljare med samma namn.
Den berättar historien om Rhiannon, en 16 årig tjej som blir förälskad i en udda och spännande figur som kallar sig "A". För A är livet minst sagt annorlunda. Hen vaknar varje morgon upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Hen vet inte varför, bara att det är så. Och A anpassar sig ända tills hen möter Rhannon och blir förälskad. Tillsammans kämpar de varje dag för att hitta varanda utan att veta var eller i vem A ska dyka upp. Ju mer förälskade de blir, dessto svårae blir det att älska någon som föändras var 24:e timme. Tillsammans måste de till slut fatta det svåraste beslutet av dem alla.

I rollerna:
Angourie Rice, Owen Teague, Sean Jones, Justice Smith, Maria Bello, Colin Ford

Regi - Michael Sucsy
Speltid - 97 min
Genre - Drama, Romantik
Åldersgräns - Från 11 år
Originaltitel - Every Day
Premiärdatum - 2018-02-23
IMDB - Klicka här
Distributör - SF Studios

Pris: 100 SEK/person

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

After Ski - Flyktingloppet

En fartfylld kväll på "Saga" i Gäddede, 24 mars 2018 kl 20:00-01:00.
"Förbandet" från Östersund står på scen och i baren finns nachos av Alexander Nilson.
Förköpsbiljetter finns att köpa på Ica Gränsbua och Pilgrimshotellet i Gäddede. Förköp 180 kr, entré 230 kr.

Pilgrimshotellet, Rebeckah Söderqvist

info@pilgrimshotellet.se