Fler alternativ…

Namnlös

Elljusspår - Motionsspår - Rotnäset

2,5 km med vallarbod vid starten. Elljusspåret släcker kl. 21.00

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Strömsunds Turistinformation

Välkommen till Strömsund Turistinformation. Gå lite vid sidan av allfarvägarna och du kommer att upptäcka det sköna i vår del av Sverige. Vi erbjuder något annat än turistfällor med köer — här hittar du det genuina och mer jordnära. Vi älskar vår natur och det stundtals unika landskapet som finns runt om oss. Vi delar gärna med oss av det till dig, att utforska tillsammans med guider eller på egen hand.

Hos oss på Turistinformationen hittar du information om hela kommunen inklusive Vildmarksvägen och unika platser som Bjurälven, Korallgrottan, Hällingsåfallet. Vi har också information om andra delar av södra Lappland.

Turistbyrån i Strömsund ligger i samma hus som Folkets Hus och Hotel Nordica. Information om fiske, vandring, sevärdheter, fiskekort och mycket mera.

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Elljusspår - Motionsspår - Skidstugan

1 km, 2,5 km, 3,4 km, 5 km, 7,5 km. Onsdagar efter 19.00 kan hunden komma i 2.5 och 3.4 kilometerspåren. Alla spår för klassisk stil + skate. Trackkartor finns vid start. Omklädningsrummen, bastu och vallarbod i början. Bakgrundsbelysning avstängd på. 21.00

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Flåsjöstrands camping

Campingen ligger vid Flåsjöns strand i byn Lövberga 20km norr om Strömsund, längs E45.

Campingen har 16 campingplatser (el), 3 st 4-bäddsrum och 2 st 2-bäddsrum i servicehuset. 3st 2-bäddstugor. Elplatser, grillplats och fin sandstrand för bad, mycket barnvänligt då det är långgrunt.

Året runt öppet, men begränsad uthyrning under sep-maj. Reception & minilivs kl. 10.00-22.00

flasjostrand@telia.com


Strömsunds Camping

Strömsunds camping & InfoPoint

Strömsunds camping ligger vid Ströms Vattudal vid E 45, 1 kilometer söder om centrum.
Campingen har stugor, gratis bad i tre tempererade utomhuspooler. Receptionen är också en InfoPoint där du får information om närområdet.

Du väljer att komma med husvagn/husbil, tält eller bokar en stuga. Det finns 150 tomter för husvagnar (94 med el) och tält och 29 stugor i varierande storlek och standard.

Närheten till naturen och läget vid E45 har gjort Strömsunds camping till ett populärt semestermål för hela familjen. Campingen gränsar till Strömsunds golfklubb med 9 hål, bensinmack samt ett Dollar store-varuhus.

Precis invid campingen börjar/slutar naturstigen ”Fågelvägen” som tar dig till fågeltornet vid Lillsjön, ca 9km.

Strömsunds camping är öppet hela året.

Boka  

Pris: Högsäsong: 6 + 2 bäddsstuga SEK 1250, 4-bäddsstuga från SEK 650, 2-bäddscampingstuga SEK400. Lågsäsong: 6 + 2 bäddsstuga SEK950, 4-bäddsstuga från SEK550

turism@stromsund.se


Hempan

Strömsunds hembygdsgård och InfoPoint

Strömsunds hembygdsgård är ett friluftsmuseum, centralt och vackert beläget vid Vattudalens strand i Strömsund. Här visas traktens historia genom ett trettiotal byggnader med utställningar och miljöer från förr.
På området finns Kafé Tomten som erbjuder hembakat gofika och lättare luncher. Slöjdmässan är öppen sommartid med lokalt producerade hantverk. Här finns även Jamtli öppna förskola där barn mellan 0 till 6 år genom lek lär sig vår historia och våra hantverk. Här finns också Jätten Jorm som vakar över hembygdsgården.
Besök Mannen i Vattudalen – en utställning om Beppe Wolgers. Han kom att bli starkt förknippad med Strömsund, främst genom filmen Dunderklumpen och hans dikter kopplade till Vattudalen men också genom konst, musik, teater och tv-produktioner. Utställningen om hans tid på Öhn öppnade 2017 och har nu kompletterats med hans övriga liv och produktioner.
Sommartid är det öppet alla dagar, men även kvällstid arrangeras en rad aktiviteter. På torsdagskvällar under sommaren genomförs Strömskvällar. Hembygdsgården är väl värd ett besök och en promenad även när det stängt.
Strömsunds hembygdsgård är lättillgängligt med både buss och bil och hela området är handikappanpassat.

Öppettider 2018
Kansli Mån–fre 8.00–15.00 helårs öppet
Beppe-utställningen Juni–augusti 10.00–16.00
Slöjdmässan Juni–augusti 10.00–16.00
Öppna förskolan Maj–september måndag, onsdag och fredag
Kafé Tomten Juni–augusti 10.00–16.00
Ytterligare information om verksamheter och öppettider finns på hemsidan och Facebook.

hempan@telia.com


Bävercampen

Norråkers Camping & fiskecenter

Kom till oss och känn dig som hemma. Norråker är porten till vildmarken. Ett stenkast från fjälltjärnar, vandringsleder, vattenfall och björnar.

Bo på vår lugna och fina camping vid Tåsjöns strand. Här finns 4-bäddsstugor, tält- och husvagnsplatser med eller utan el, servicestuga, grillplats vid sjön och bra fiske precis utanför dörren.

Det är även nära till allt annat – 300 meter till bensinstationen och Norråkers handel där du kan handla allt från mjölk till gourmetostar. Ännu närmare är det till badstranden och till båtbryggan där du kan hyra båt och ta en tur på Tåsjön.

Och missa inte ett dopp i vårt naturliga vildmarksbad – Storfallet.

Pris: 4-Bäddsstuga SEK 500/Dygn, 4-Bäddsstuga Vecka, SEK 2500/Vecka, Lillstugan dygn, SEK 450/ Dygn, Lillstugan Vecka SEK 2 200/Vecka, Husvagnplats med elstolpe SEK 200/dygn, Husvagnsplats utan elstolpe SEK 150/dygn, Tältplats SEK 100/Dygn

ida@norrakershandel.se


Rossöns Golf

Rossöns golfbana

Rossöns golfbana ligger i Näsets by, 1 km utanför Rossön, vackert placerad intill Näsån. Banan är trevlig och välskött, belägen i skogsterräng med utmanande fairways.

Banan har nio hål med 18 utslagsplatser och är en par 72. Utslag sker från konstgräs. Drivingrange och puttinggreen finns i anslutning till klubbhuset.

Ett besök vid Rossöns golfbana innebär att du är garanterad starttid och inte behöver känna stressen när du är ute och spelar.

Efter en första runda kan du besöka den gemytliga serveringen.
På behagligt avstånd inom golfbaneanläggningen finns ett nyrenoverat härbre som kan hyras under golfvistelsen i Rossön.

Vi erbjuder:
•Medlemskap
•Hyra golfutrustning
•Weekendpaket med golf och fiske
•Nybörjarkurser i golf
•Stuguthyrning
•Hyra golfbil.

info@rossongk.nu


Namnlös

Skansen Alanäs

Under beredskapsåren 1940-45 uppfördes vid byn Alanäset en militär stödjepunkt. Syftet var att hejda ett tyskt genombrott som kunde komma via Gäddede. Krigshotet var mycket påtagligt under flera perioder.

Skansen Alanäs ligger med tydlig skyltning lätt tillgänglig nära väg 342, fyra mil norr om Strömsund och erbjuder goda parkeringsmöjligheter.

En markerad och skyltad stig leder genom området förbi bergrum, bunkrar, pansarvärnsgarage och stridsvärn. En spännande plats att besöka som dessutom erbjuda en vacker utsikt från rastplatsen på berget.

Skansen hade av militären grävts igen och gått in i glömskan men vissa delar har nu restaurerats för att påminna om en allvarlig period i svensk historia. Delar av skansen kan beses av handikappade.

Pris: SEK 50/person, barn upp till 12 gratis

turistinformation@stromsund.se


Namnlös

Coop Konsum Strömsund

Nyrenoverade butik med chark/ostdisk. Butik med stort sortiment när det gäller färskvaror och vardagliga specialvaror.

jorgen.olofsson@coopnord.se


Guns Fårprodukter

Guns fårprodukter

I Havsnäs, 3,5 mil från Strömsund vid sjön Flåsjön, har vi vår gård och där sker tillverkningen av våra produkter sker. Vi har både en gårdsbutik där vi säljer vårt hantverk samt ett 50-tals inspirerat café och loppis.
Vårt företag är ett familjeföretag där ung som gammal hjälper till. Vi köper in garn och kardflor, som vi sedan stickar och tovar av. Vi köper även in skinnen och som vi bland annat säljer som fällar.
På gården tillverkar vi sedan olika hantverk som vi säljer både i vår gårdsbutik men även ute på marknader.
Några produkter ur vårt sortiment
•Tovade kläder
•Stickade kläder
•Vävpläd
•Skinnfällar
•Skinn
•Hemslöjd
•Tomtar
•Ull & garn
•Beställningsarbeten

Öppettider 2018
Vi har öppet hela juli samt lördagar och söndagar mellan kl. 11-16.
Sommarcafé och loppis öppnar midsommardagen.

gun@ullboa.nu


Frostviken Keramik

Frostvikens Keramik

15 km från Gäddede, vid sjön Hetögeln och i närheten av det mäktiga Hällingsåfallet, ligger Frostviken Keramik med tillverkning, utställning och försäljning av bruksföremål i stengods. Frostviken Keramik erbjuder levande lantgård i vacker fjällmiljö.

Allt som tillverkas är av egen design och tillverkat på orten. Stengodset har giftfria glasyrer, är eldfast samt tål micro och diskmaskin. Vi säljer även skinn och garn från gårdens får.

När sommaren lyser över gårdstunet öppnar vi cafét och visar våra alster, allt medan hästarna gnäggar, ankorna vankar mot dammen och lammen hoppar höjd i grönsakslandet.

frostvikenkeramik@gmail.com


Gåxsjö Smedja

Gåxsjö Smedja

35 km söder om Strömsund ligger Gåxsjö, en by med hundratalet invånare. Här har jag, Susanna Bäckström, smidesverkstad och butik med försäljning av de egna produkterna.

Jag ä rutbildad till konstsmed vid Stenebyskolan i Dals Långed.
I smedjans tillhörande butik hittar du smidesprodukter som till exempel ljuskronor, lampetter, skålar och ljusstakar i olika modeller. Allt i egen tillverkning och med personlig formgivning.

Öppettider
Smedjan är öppet året runt men öppettiderna kan variera.
Ring för information!

susanna.backstrom@telia.com


Namnlös

Hotell Åsgården

Åsgården är ett litet familjeägt hotell i centrala Hammerdal, som ligger alldeles vid E45, sju mil norr om Östersund. Vårt mål är att du ska känna dig som hemma hos oss med personlig service och fräscha rum till ett bra pris. Förutom hemtrevlig miljö får du även nära till natursköna omgivningar som kan ge både inspiration och avkoppling.

Hotellet har tolv rum, varav fyra enkelrum. För småbarnsfamiljer har vi två rum att erbjuda med både dubbelsäng och en bäddsoffa. Alla rum har egen tv, wc, dusch och kylskåp. Under er vistelse här ingår frukost och gratis wifi.
Ni har även tillgång till bastu och mikrovågsugn.

Vill du boka konferens? Vi har även konferensrum med 20 sittplatser och går självklart att möblera om för att passa just era behov.
Hör av er till oss med önskemål kring er konferens så vi är förberedda på vad ni behöver.

Öppettider
Öppet kl. 6.00 till 20.00.

info@taxi-hammerdal.se


Hoting Forntid

Hoting Forntid

Hoting Forntid är ett litet forntidsmuseum som ligger inne på campingplatsen. Du kan få information om museet i campingens reception.

I en av stugorna på campingplatsen visas scener och föremål från den fornminnesrika Hotingbygden.
I utställningen kan man bland mycket annat se en kopia av den unika Hotingskidan och lära sig hur den användes av stenålderns jägarfolk i dessa trakter. Modeller och uppbyggda scener visar hur människorna bodde i hyddor för många tusen år sedan. I trakten finns flera bevarade grunder efter stenåldershyddor.
Från vikingatiden är de riksbekanta gravhögarna på Långön strax utanför Hoting. I utställningen visas vad gravarna innehöll och hur de begravda människorna var klädda för circa tusen år sedan.

Det natursköna och fornminnesrika området Knortmon ligger på promenadavstånd från campingplatsen. Där finns en kopia av ett vikingatidshus i en glänta mellan träden. En skyltad gångstig passerar förbi fallgropar, i vilka människor fångat älgar under forntiden.

hotingscamping@telia.com


Kaj På Höjda

Kaj på Höjda

Kaj är en konstnär som lever och verkar i Lorås. Han är landskaps- och naturmålare som skildrar stämningar och ljus där himlen dominerar färgernas symfoni i landskapet.

Välkommen till ett äventyr med kultur och konst. "Kreativt skapande inspirerande av Naturens kraft och dess djupa väsen som får poesin att flöda. En återkoppling till ursprunget ger den nordiska hästen ett evigt liv".

Den nordsvenska hästen skildrar han gärna med de gamla traditionella redskapen. Hästen har haft en stor roll i hans skapande, kanske därför att han kom från en avlägsen plats som hette Höjda utan landsväg och elström. Vintertid körde hans morfar dem till skolan med häst och släde. Han skildrar även kor, hönor, fiskar, fåglar– ja allt som hör naturen till, bland rena landskap. Han har även gjort ett antal litografier med hästar och kor som motiv. Ingår i "Sinnenas väg"

Ring innan ni kommer eller chansa!

stigvandraren@gmail.com


Lillvikens B&B

Lillvikens Bed & Breakfast

Övre Lillviken ligger 50 kilometer nordost om Strömsund längs Vildmarksvägen. Söker du ett lugnt boende med fina naturupplevelser är det här ett bra val. Vi erbjuder även jakt och fiske.

Här kan vi erbjuda småviltsjakt på totalt 32 000 hektar fördelat på fem områden. Bra tillgång på bland annat räv, hare, tjäder, orre och järpe.
Vi har även bra fiskevatten som ingår i det 100 kvadratkilometer stora Flåsjöns fiskevårdsområde. Här kan du köpa ditt fiskekort samt hyra båt och kajaker.


Bed&Breakfast med 6-bädds-, 3-bädds- och 2-bäddsstuga, 2 campingplatser 150 kr, med el 200 kr
Servicebyggnad med toalett, dusch och kök.

geablaauw@hotmail.com


Håxås Möbler

Håxås Möbler och Slöjd, Hammerdal

Håxås Möbler och Slöjd ägs och drivs av Leif Jonsson,utbildad i dekorativ målning och möbelsnickeri.
Sedan 1983 drivs ett eget snickeri och utställning i Håxås, där även utställningen är placerad.

Hans verk skapas av en blandning av traditionsrikt hantverk och modern CAD-teknik.
Nyckelord är lekfullhet, frihet, tradition och djärvhet.

Den permanenta utställningen finns i anslutning till verkstaden i Håxås.

Ring före besök!

info@haxas-mobler.se


Namnlös

Korpens Öga & Rid i Jorm

Rid i Jorm, ett turridningsföretag som på ett personligt sätt vill ge er en underbar naturupplevelse där hästen står i centrum. Här finns möjlighet att välja mellan kortare turer på fyra timmar till turer som tar fem dagar. Dessutom ordnas specialturer med bl a ripjakt och fiske.

Företaget drivs med ett tjugotal islandshästar, boende samt upplevelseanläggningen Korpens Öga.
I rustik miljö bjuds man mat i fornnordisk anda, där man även kan servera eget bryggt öl.
Rid i Jorm har genomgått kvalitetsmärkningen Naturens Bästa. Märkningen är skräddarsydd för att garantera en hög kvalitet på arrangemangen.

Anläggningen ligger i Jormvattnet i norra Jämtland. Hit tar du dig enklast med tåg eller flyg från Stockholm och därefter bil tar ca fem timmar.

Förbokas.

info@korpensoga.com


Ivars Bil

Ivars Bilmuseum

Upplev ett ytterst trevligt och imponerande bil- och mc-museum. Nästan hudra bilar, ett fyriotal motorcyklar, modelbilar och annat motorrelaterat material gör att muséet kan räknas som ett av Europas finaste och största.

Här finns rariteter som Mercedes Benz 300 LS, den så kallade måsvingen, som trots att det är över 50 år sedan modellen presenterades, fortfarande verkar modern i sin tidlösa design.
Kung Gustav VI Adolfs och drottning Louises Daimler Princess med kaross från Vanden Plas har också funnit sin plats på muséet, liksom en pampig Renault från 1909. Den har troligen varit taxi i Paris och fraktat soldater till fronten vid striderna utanför Paris under första världskriget.
Men det är inte bara lyx- och kungafordon du hittar hör utan även ett stortutbud av bilar som var vanliga på våra vägar under 50-, 60- och 70-talen, men som idag i princip försvunnit.
Naturligtvis finns bland motorcyklarna både Indian och Harley Davidson men också sällsyntheter som Neracar och den svenska Hägg.

Öppettider 2018: 25 juni-19 augusti
Måndag-fredag: 10-18
Lördag-söndag: 11-17

Boka  

Pris: Inträde: SEK80/person Ungdom: 8-15 år: SEK 40/ person Familj 2 vuxna med barn 0-15 år: 160 kr

niclas@ivarsbil.se