Trenden med lokalproducerat och ekologiskt mathantverk har under de senaste åren slagit igenom på allvar, allt fler upptäcker de lokala gårdsbutikerna och mathantverkarna. Längs Vildmarksvägen har det på senare år etablerats allt fler gårdsbutiker och matproducenter som alla har sin egen nisch.

I våra restaurangers menyer hittar man röding från Malgomaj, bröd från Jormvattnet, ost från Högland  och rökt renkött från Vilhelmina. På väg till fjällsemestern kan besökare stanna till efter vägen och bunkrar upp med råvaror som inte kan hittas på varuhusen.

Bergmans Fisk & Vilt
Bergmans Fisk & Vilt

12 SM-Guld i mathantverk

Vi röker och förädlar fisk, alltifrån lokala fiskar såsom röding och öring till havets läckerheter. I butiken finns, utöver den förädlade fisken, allt från kött, sylt, bröd och praliner med mera, vilka levereras från andra aktörer i närområdet. Läs mer...

 

I Gårdsbutikerna längs Vildmarksvägen hittar du många prisbelönta produkter som är framställda av lokala råvaror. I mataffären hittar du även mycket lokalproducerat så som torkat och rökt kött, sillinlägningar, lagrade ostar, saft och marmelad.