Kittelfjäll

Alpkänslan i Kittelfjäll är påtaglig och vinterns skidparadis byter skepnad under sommaren med sin magi, sägner och upplevelser. Bergen runt om kring Kittelfjäll ger den påtagliga alpkänsla som alla besökare får när man kommer in i dalgången. Många har förälskat sig i Kittelfjäll under vintern men blivit kära under sommaren. Besök destination Kittelfjälls hemsida för mer information om aktiviteter och vad platsen har att erbjuda.

 

Läs reportaget...

Kittelfjäll bjuder på magi under sommaren.
Alpkänslan i Kittelfjäll är påtaglig och vinterns skidparadis byter skepnad under sommaren med sin magi, sägner och upplevelser.
Text: Erik Säfvenberg Foto: Jenny Berg & Peter Ångman

Läs mer...

Kittelfjäll (sydsamiska: Tjiehtele). Området är naturskönt och överväldigande med en rad branta fjäll 1250-1375 meter höga (bland annat Borkafjället med ett cirka 500 meter högt stup), forsar och sjöar samt skogar och hedar. Nära ligger Marsfjället (1589 m) med Marsfjällsreservatet med högfjällsväxtlighet och det omtalade Offerskalet, en helig plats enligt samerna, vars mark detta alltid varit.

Destination Kittelfjälls hemsida...

Alltid nära naturen

Överhuvudtaget kommer man naturen nära i Kittelfjäll. Här rinner Vojmån med ett av Sveriges bästa harrfiske men också chans på riktigt stora öringar. Men runt om Kittelfjäll finns hundratals små sjöar och bäckar som alla bjuder på bra ädelfiske. Förutom öring, harr och röding går det också att få sik, abborre och lake.