Jormvattnet

Natursköna Jormvattnet i norra Jämtland sträcker ut sig på sluttningen ovanför Jormsjön mitt bland Frostviksfjällen och bjuder in till avkoppling och vackra landskap.
Vildmarksvägen slingrar sig genom byn och bjuder på storslagna vyer när solen glänser över vattnet. En stillsam kväll vid strandkanten kanske du får syn på fiskare som försöker fånga Jormöringen. 

Här möts vikingainspirerade Korpens Öga och Rid i Jorm med fäboden i Vållan, Fiskecampen, och Fjällgården.Första lördagen i Augusti sker varje år det traditionsenliga stafettloppet Jorm Runt där både svenska och norska lag tävlar om att få titulera sig mästare av Jorm Runt. 

Gäddede turistinformation
Storgatan 40
833 61 GÄDDEDE
0672-10500
gaddede.turistinformation@stromsund.se
Hemsida

Öppettider: Mån-fre 9 – 15 (Lunchstängt 12–13)

Hällingsåfallets naturreservat
Hällingsåfallets naturreservat

Efter en vandring längs Hällingsån genom den sagolika urskogen uppströms når vi kanjonen. Här vandrar vi längs de över 50 meter höga klippkanterna tills vi skymtar det mäktiga vattenfallet. Det går att parkera uppe vid vattenfallet också, men för de som orkar rekommenderar vi vandringen uppströms för en än bättre upplevelse av det unika naturreservatet.

Fjällfiske i Frostviken
Fjällfiske i Frostviken
I Frostviken finns alla typer av fiskemiljöer och arter. Strömmar, fjäll- och skogstjärnar, sjöar, flyar, åar och bäckar. Öring och röding, harr och sik, abborre och gädda. Här finns lättillgängliga fiskevatten nära bilväg, och här finns mera strapatsrika mål i orörda fjäll och marker. Här finns ett fiske för alla kategorier av fritidsfiskare.