Gäddede

I hjärtat av Frostviken vid Kvarnbergsvattnets strand ligger Gäddede. Orten har präglats av sin fjällnära natur och är känd för jakt, fiske, och friluftsliv.
De norra delarna av Strömsunds kommun sägs ha världens största population av brunbjörn och den uppmärksamme kan med lite tur få se en av de mytomspunna varelserna smyga över en myr i skymningen.

Med bara fem kilometer till Norge är gränsöverskridande samarbeten självklara, och på vårvintern går årligen skidtävlingen Flyktingloppet från Nordli på norska sidan till målgången i Gäddede. 

Gäddede turistinformation
Storgatan 40
830 90 GÄDDEDE
0672-10500
gaddede.turistinformation@stromsund.se

 

Hällingsåfallets naturreservat

Efter en vandring längs Hällingsån genom den sagolika urskogen uppströms når vi kanjonen. Här vandrar vi längs de över 50 meter höga klippkanterna tills vi skymtar det mäktiga vattenfallet. Det går att parkera uppe vid vattenfallet också, men för de som orkar rekommenderar vi vandringen uppströms för en än bättre upplevelse av det unika naturreservatet.

Fjällfiske i Frostviken
I Frostviken finns alla typer av fiskemiljöer och arter. Strömmar, fjäll- och skogstjärnar, sjöar, flyar, åar och bäckar. Öring och röding, harr och sik, abborre och gädda. Här finns lättillgängliga fiskevatten nära bilväg, och här finns mera strapatsrika mål i orörda fjäll och marker. Här finns ett fiske för alla kategorier av fritidsfiskare.