Dorotea

Dorotea kommun är den sydligaste av inlandskommunerna i Västerbottens län och inkörsporten till landskapet Lappland. Kommunen gränsar mot Vilhelmina kommun och Åsele kommun i Västerbottens län, Sollefteå kommun i Västernorrlands län och Strömsunds kommun i Jämtlands län. Dorotea har sjutton naturreservat. Två av dessa, Gitsfjället och Blaikfjället, delas med Vilhelmina. Dessa stora reservat med milsvida myrar, fjällnära skogar och kalfjäll erbjuder rika naturupplevelser. Stenbithöjden, som även ligger i Åsele kommun, är ett kuperat vildmarksområde med skog av urskogskaraktär väl värt ett besök.

Sommar i Dorotea
Sommar i Dorotea

Dorotea (sydsamiska: Kraapohke) är en tätort i Lappland och centralort i Dorotea kommun i Västerbottens län. Orten ligger vid Europaväg E45 och Inlandsbanan, 17 mil nordost om Östersund. Riksväg 92 förbinder Dorotea med Umeå, dit avståndet är 21 mil. 

 

Evenemang

Se alla evenemang

InfoPoints

En InfoPoint är en bemannad turistserviceplats utmärkt med det vit/gröna InfoPoint-märket. Det kan till exempel röra sig om en butik, ett hotell eller restaurang som kan ge turistisk information där besökarna är. Ansvaret för att InfoPoint-märket används korrekt ligger hos en auktoriserad Turistinformation eller Turistcenter.

Hotell Dorotea
Bergsvägen 2
0942 - 477 80

Wiks lanthandel, Lajksjöberg
Storvägen 164
0942 - 310 33

ICA Borgafjällens lanthandel
Centrumvägen 18
0942 - 420 21

Borgafjäll Snowcamp
Avasjövägen 5
0942 - 420 42

Lapplandsfloristerna
Parkvägen 2
0942-100 56

Marikes hantverksbod
Bergsvägen 5
070-210 33 37

Bo

Hotell Dorotea

Doro Camp (Stugor och camping)

 

Sök logi, mat och aktiviteter

 

Äta

Hotell Dorotea

Konditori Dorotea

Ankis bar

MyWay Dorotea

Doro Camp Lapland

Sök logi, mat och aktiviteter

Göra

Bibliotek

Simhall

Husvagnsmuseum

Dorotea skoterklubb

LOs Vildmarksfiske

Sök logi, mat och aktiviteter

 

Shopping