Borgafjäll

Borgafjäll är den genuina fjällbyn vid vägens ände. Njut av vackra vyer och fjällaktiviteter i toppklass i äkta vildmark. Det här är orten för dig som söker äventyret så som livsnjutaren som söker avslappning under kontrollerade former. Borgafjäll ligger majestätiskt inbäddad mellan Borgafjällen med storslagen utsikt över Borgahällan och Klöverfjället. Här är äventyret nära och de stora massorna långt borta och ger du dig ut i fjällen här kan du räkna med att slippa stöta på andra människor. Viktigt att veta är att detta är en viktig plats som renbetesfjäll sommartid och en av de viktigaste föryngringsplatserna för fjällräv i den svenska fjällkedjan, och respekt för omgivningen förväntas av alla som vistas i den storslagna miljön.

Sommar i Borgafjäll
Sommar i Borgafjäll

Besök Borgafjäll Hotells hemsida för att läsa mer om vad Borgafjäll har att erbjuda sommartid. Fiske, vandring, jakt eller kanske bara en lung weekend med avslappning på det mysiga hotellet med storslagen natur runt knuten. Läs mer...

Borgafjäll (sydsamiska Båargese, Båargan tjahken eller Buarkantjahke)[1] är en fjällby i västra delen av Risbäcks distrikt (Dorotea socken) i Dorotea kommun i södra Lappland. Orten ligger längs Konstvägen sju älvar. Borgafjäll är känd för fina skidbackar, utsikten mot det mäktiga fjället Borgahällan tvärs över sjön i Jämtland och för Hotell Borgafjäll. Orten är också ett centrum för samerna i Voernese sameby. Fjällbyn, fjället och dess omgivningar omnämns ibland som "Borgabygden".

Väder

Evenemang

Se alla evenemang

Bo

Äta

Hotell Borgafjäll

Borgagården

69° Nord

Borga Skicenter

Borga Snowcamp

 

Göra

 

Thomsen Adventures (guide)

 

Shopping