You are using an older browser that doesn't support all web-standards. To see a not-messy well-working webpage, please update your browser. We recommend firefox, google chrome, or Internet Explorer 8+

Tips 1: Att fylla på bensin

Kom ihåg att de flesta bensinstationer längs Vildmarksvägen är små och endast öppna när den lokala affären är öppen. Att betala med bankkort är möjligt på de större stationerna. Men se till att ha svenska kronor i kontanter under resan längs Vildmarksvägen.

På informationskartan kan du hitta var bensinstationerna ligger utmed vägen. Frånsett dom så har du bensinstationer i Gäddede, Vilhelmina, Dorotea och Strömsund.

Området runt Vildmarksvägen är stort med långa sträckor mellan byarna. Det finns många intressanta och spännande småvägar att färdas på som du kanske vill upptäcka. Vi råder dig att ta med en fylld bensindunk som reserv.

Tips 2: Kontantuttags-automat

Efter Vildmarksvägen hittar du uttagsautomater endast i Strömsund, Gäddede, Vilhelmina, Hoting och Dorotea. I de flesta affärer, men inte alla, kan du betala med bank- eller kreditkort.

Tips 3: Vatten

Speciellt när du vandrar kan det vara bra att veta att du kan dricka vatten från de flesta sjöar och åar inom Vildmarksvägens område. Oftast smakar vattnet också väldigt bra!

Det finns rikligt med sjöar och åar och du behöver inte gå långt för att hitta nästa möjlighet att dricka. Så ta ingen riska om vattnet inte verkar klart och drickbart utan ser smutsigt ut – gå till nästa sjö eller å.

top of pagepage uppage downbottom of page
print info