You are using an older browser that doesn't support all web-standards. To see a not-messy well-working webpage, please update your browser. We recommend firefox, google chrome, or Internet Explorer 8+

Korallgrottan

caveBli en grottäventyrare och upptäcke sveriges längsta grotta "Korallgrottan". Den är belägen mellan Stora Blåsjön och Ankarvattnet. Grottan upptäcktes så sent som 1985. Fram till nu har sex kilometer av grottans gångar undersökts och kartlagts.

Ett besök i grottan är en resa i underjorden - ett magiskt äventyr - där det är en temperatur på +4 grader celsius året om. Utrustad med hjälm och pannlampor kan du beundra stengardiner, "sinterhängen" och stalatiter som växer endast en centimeter vart tusende år.

Från parkeringsplatsen vid Vildmarksvägen i Ankarvattnet är det cirka tre kilometers vandring till grottans öppning. Grottans ingång är avstängd av säkerhetsskäl. Det går endast att besöka korallgrottan genom att delta vid en guidad tur. Även det av säkerhetsskäl. På visningen får man följa ca 500 meter av grottan och det tar ca 2 timmar. I grottan kan besökarna delvis gå upprätt men ofta måste man åla eller krypa sig fram i trånga passager. Det underlättar för besökaren att ha en relativt god kondition.

För mer information och bokning av guidade turer kan ni vänder er till turistbyrån i Gäddede. Tel. 0046 –(0)672-10500, www.frostviken.se

top of pagepage uppage downbottom of page
printinfo