Je gebruikt een verouderde browser die niet alle webstandaards ondersteunt. Als je de website zonder problemen wilt bekijken, update dan je browser! We raden één van de volgende aan: firefox, google chrome, of Internet Explorer 8+

Tip 1: Tanken

Houd er bij je reis over de Vildmarksvägen rekening mee dat de meeste benzinestations klein zijn, alleen geopend wanneer het naastliggende buurtwinkeltje open is, en contant betaald moeten worden! Tanken met pas is mogelijk bij de grotere benzinestations, maar niet alle buitenlandse passen worden geaccepteerd. Zorg er dus voor altijd voldoende cash bij te hebben.

Benzinestations langs de Vildmarksvägen worden aangegeven op de info-kaart, en vind je daarnaast in Gäddede en in de grotere plaatsen Vilhelmina, Dorotea en Strömsund.

Aangezien de afstanden in het Vildmarksvägen gebied groot zijn en het vaak de moeite waard is zijweggetjes in te slaan, kan het ook zeker geen kwaad altijd een gevuld jerrycannetje mee te hebben.

Tip 2: Geld Pinnen

Pinautomaten vind je alleen in Strömsund, Gäddede, Dorotea, Hoting en Vilhelmina.

In veel winkels kun je niet betalen met buitenlandse pas of creditcard.

Tip 3: Water

Vooral als je meerdaagse tochten door de bergen wilt maken is het goed te weten dat het water in vrijwel alle meren en rivieren veilig te drinken is, en vaak ook bijzonder lekker!

Meren en stroompjes zijn er in overvloed - je hoeft nooit lang te lopen tot de volgende gelegenheid om te drinken. Neem daarom bij twijfel (moerassig gebied, kadaver in de buurt, afval etc) nooit het risico!

top of pagepage uppage downbottom of page
print info