Je gebruikt een verouderde browser die niet alle webstandaards ondersteunt. Als je de website zonder problemen wilt bekijken, update dan je browser! We raden één van de volgende aan: firefox , google chrome , of Internet Explorer 8+

Opzoek naar ruige natuur en ongerepte wildernis?

Kom dan naar de Wildernisweg (Vildmarksvägen) in Zweden!

Over bijna 500 kilometer voert de Vildmarksvägen je van Strömsund in Noord Jämtland, via Gäddede aan de noorse grens over de spectaculaire hoogvlakte "Stekenjokk", waarna je door de bergen van Zuid Lapland richting Vilhelmina toert om vervolgens zuidwaarts via Dorotea terug te keren naar Strömsund.

2 juni werd het traject over Stekenjokk weer geopend

Langs de weg die door gebieden voert met een uitzonderlijk hoge 'beerdichtheid', vind je adembenemende landschappen en natuurspektakels, de cultuur van de Sami, en niet te vergeten de noord-Zweedse gastvrijheid.

Waag je je zo nu en dan op kleine zijweggetjes (of wandelpaden!), dan kun je onverwacht getrakteerd worden op nog meer magische vergezichten of woeste danwel lieflijke rivieren en watervallen die qua schoonheid kunnen concurreren met de grote toeristenlokkers, maar heimelijk verborgen blijven voor iedereen – behalve de afgedwaalde avonturier of geluksvogel!

Het Vildmarksvägen-gebied omvat 3 gemeentes met een totaal oppervlak dat overeenkomt met 57% van Nederland, er wonen echter maar 22.000 mensen, dat is minder dan 1 inwoner per vierkante kilometer!

Welkom op Vildmarksvägen – een waar paradijs voor rustzoeker, natuurfreak en outdoor-fanaat!

europa logo leader logo

Het traject over Stekenjokk is vanwege extreme sneeuw-omstandigheden alleen toegankelijk van half juni tot midden oktober.

top of page page up page down bottom of page
print info