Je gebruikt een verouderde browser die niet alle webstandaards ondersteunt. Als je de website zonder problemen wilt bekijken, update dan je browser! We raden één van de volgende aan: firefox, google chrome, of Internet Explorer 8+

Accommodatie

Voor ieders smaak en budget is het mogelijk om geschikt onderdak te vinden. Ongeacht of je nu de voorkeur geeft aan een romantische hut, het comfort van een hotel prefereert, of juist van de informele atmosfeer van een Bed & Breakfast houdt, rond de Vildmarksvägen zul je altijd vinden wat je zoekt.

Allemansrecht

Dankzij het Zweedse 'allemansrecht' ('allemansrätten'), kunnen avonturiers en romantisch ingestelde reizigers hun slaapzak ook in de vrije natuur uitrollen. Het zal een werkelijk onvergetelijke ervaring zijn om te kamperen aan de oever van een afgelegen rivier, te genieten van een goede maaltijd met zelfgeplukte cantharellen, 's avonds bij het kampvuur te zitten en de volgende ochtend een duik in het meer te nemen. Het is toegestaan om privéterrein of vrije natuur te betreden, je tent voor een dag op te zetten, over onbekende wateren te peddelen, en zelfs om bessen en paddenstoelen te plukken (vooropgesteld dat je geen beschermde soorten plukt). Uitzonderingen op deze regel zijn de gebieden rond woonhuizen, natuurreservaten en bouwland.

Natuurlijk wordt er wel van je verwacht dat je een plek net zo schoon achterlaat als je hem vond, en dat je wilde dieren en bewoners niet stoort. Vergeet niet om hekken weer te sluiten nadat je ze geopend hebt, en kampeer niet in de buurt van bewoonde huizen.

Kampvuren zijn verboden zodra er de geringste kans op bosbrand bestaat. Uiteraard is het ook niet toegestaan om levende bomen of struiken te beschadigen of om te hakken voor een kampvuur. In natuurreservaten geldt een beperkte vorm van het allemansrecht – vraag hiernaar bij het toeristenbureau en let op de informatieborden.

NB. Het is niet toegestaan om meer dan één nacht op dezelfde plek wild te kamperen.

allemansrätt
top of pagepage uppage downbottom of page
printinfo